Home » blog » Leuke tips voor de inrichting van uw nieuwe blokhut

Leuke tips voor de inrichting van uw nieuwe blokhut

Houdt u ervan om buiten te zijn en te genieten van de natuur? Dan is een blokhut met overkapping perfect voor u. Een blokhut biedt de perfecte ontsnapping aan de dagelijkse drukte en is de ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen. Maar om optimaal te kunnen genieten van uw blokhut, is het belangrijk dat deze smaakvol en gezellig is ingericht. 

Bij Dé Blokhutproducent kunt u terecht voor een breed assortiment aan houten constructies. Denk hierbij aan tuinhuizen en overkappingen, maar ook glasschuifwanden. Wij denken graag met u mee en passen onze tuinhuizen aan op uw wensen. U betaalt voor het maatwerk geen meerprijs, maar voor ons is dat een inbegrepen service. Lees snel verder over het inrichten van uw blokhut of tuinhuis. 

Maak vooral gebruik van natuurlijke materialen 

Een blokhut is een plek waar u kunt genieten van wat de natuur ons geeft en om dat effect te versterken is het aan te raden om bij de inrichting hiervan gebruik te maken van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan meubels die gemaakt zijn van hout of bamboe. Daarnaast voegen rijke materialen, zoals wollen of velours dekens en kussens ook veel warmte toe. Om de natuurlijke look en feel helemaal af te maken hebben wij ook houten vloeren voor uw blokhut. Deze zorgt ook voor een vochtvrije omgeving in uw blokhut, wat de levensduur van zowel de blokhut als uw materialen die erin staan ten goede komt. 

Verlengstuk van uw huis

De tuin wordt steeds vaker als verlengstuk van het huis gezien. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping die vast zit aan uw huis. Als u de deuren van uw huis opent, kunt u direct gaan zitten onder de overkapping. Door de stijl van uw huis door te trekken onder de overkapping creëert u een heus thuisgevoel terwijl u buiten zit. Zo maakt u met uw tuinkamer een mooie overlapping tussen uw huis en de tuin. Het comfort van binnen, met de sfeer en het tuingevoel van buiten.

Ook kan een overkapping of tuinkamer een thuisgevoel krijgen door een leuke inrichting. Het neerleggen van een vloerkleed is een van de dingen die daarvoor zorgt omdat het verbinding creëert tussen de verschillende meubels. Na het neerleggen van het vloerkleed is het plaatsen van een (tuin) bank met leuke accessoires een must. 

Een gastenverblijf in uw blokhut

Naast dat een blokhut een perfecte plek is om te ontspannen is het ook een goede plek om extra leefruimte te creëren. Heeft u geen extra kamer meer vrij in uw huis voor een gastenverblijf? Dan is een gastenverblijf in uw blokhut de ideale oplossing. Plaats bijvoorbeeld een slaapbank om uw blokhut in no time om te toveren in een gastenverblijf. Het is wel van belang om goed na te denken over isolatie en elektriciteit om uw gasten van alle gemakken te voorzien. Maar daarin denken wij graag met u mee! 

Licht in en rondom uw blokhut 

Verlichting is een belangrijk element bij het creëren van een gezellige sfeer in uw blokhut. Overweeg het installeren van sfeerverlichting, zoals dimbare LED-lampen. Hang ook wat leuke lantaarns of lichtslingers op om extra sfeer toe te voegen aan uw blokhut. Wij denken graag met u mee over het plaatsen van elektriciteit en lampen in uw blokhut. 

Dé Blokhutproducent denkt graag met u mee

Op onze website kunt u een goede eerste indruk krijgen van ons assortiment kapschuren, overkappingen en glasschuifwanden. Alle producten worden op bestelling in onze eigen productiefaciliteit, op maat geproduceerd. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en we voorzien u ook graag van persoonlijk advies. Enthousiast geworden over een blokhut? 

Kom langs in onze showroom in Emmen of neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Share This